Турци одустали од фабрике због кирије од 20 динара по квадрату

Много им 1.000 евра за 6.200 квадрата: Погони бивше

Много им 1.000 евра за 6.200 квадрата: Погони бивше

Турска фирма „Берксан“ одустала је од намере да на пролеће отвори производни погон у просторијама бивше фабрике „Инова“ на Кокином Броду уз образложење да им је "висока" кирија од 20 динара по метру квадратном  пословног простора. Пре само петнаестак дана они су међутим пристали да месечно плаћају око 1.000 евра за закуп  6.200 квадрата, а уговором који су тада потписали са општином Нова Варош обавезали су се и да у наредне две године запосле укупно 110 радника.

План је био да фирма „Берксан“ у Кокином Броду покрене производњу противпожарних апарата и делова ватрогасних инсталационих система намењених извозу. Турци су обећали и да ће у нови погон у старту бити инвестирано око 500 хиљада евра, а до 2020. још милион.

– Кирија од 1.000 евра месечно била им је скупа, што довољно говори о озбиљности инвеститора и ако смо пре тога о њима чули само речи хвале. Притом, ни тих 1.000 евра месечно на име закупнине није требало да се слије у општинску касу, већ је тај новац инвеститор требао да уложи у погон, у ствари које су њима биле неопходне у процесу производње – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

(Опширније у идућем броју “Варошких новина” који излази из штампе у петак 29. децембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.