На полицама градске Библиотеке нових 450 књига

Богат књижевни фонд: Из Библиотеке

Богат књижевни фонд: Из Библиотеке "Јован Томић"

Око 450 актуелних наслова из пера најпопуларнијих домаћих и страних аутора, представљених на овогодишњем Сајму књига у Београду, ускоро ће се наћи и на полицама нововарошке библиотеке „Јован Томић“. Од 25 издавачких кућа, матична Библиотека наручила је књижевна дела у вредности од око 250.000 динара.

У овдашњој књижевној ризиници определили су се за наслове значајних књижевних стваралаца, као и за сва остала популарна дела који задовољавају критеријуме шире читалачке публике. Књижни фонд од око 38.000 књига обогаћен је тако насловима из области белетристике, стрипа, дечје књижевности, популарне психологије…

-Приликом набавке нових наслова фокусирали смо се у највећој мери на актуелне ауторе и њихова најновија издања. Читаоцима тако препоручујемо нове књиге Муракамија, Коеља, Мусоа, Бегбедеа и Хосеинија. Домаћи љубитељи писане речи моћи ће да дођу и до књига које су на овогодишњем Сајму добиле титулу најпродаванијих - “Александар од Југославије” Вука Драшковића и “Шта ми ово треба” Емира Кустурице. Ту су и књижевна остварења других домаћих аутора, међу којима су и Стоиљковић (“Лева страна друма”), Арсић (“Невиђена Србија”), Петровић (“Блацк лигхт”), Ковачевић (“Године врана”), као и нови роман познате хрватске списатељице Ведране Рудан (“Живот без крпеља”) – кажу нововарошки књижничари.

Библиотека “Јован Томић”, иначе, упркос крози и тешким економским приликама у култури односно издаваштву, успева да књижни фонд годишње употрпуни и обогати са око 1.000 примерака и то зхааваљујући поклону ресорног министарства, локалне самоуправе, донатор и из скромних сопствених прихода. Чланску карту овдашње књижевне ризнице има око 500 Нововарошана који током године прочитају преко 7.000 наслова.

-Позивамо суграђане да искористе предстојећи децембарски попуст за учлањење. Све до Нове године љубитељи писане речи имаће прилику да годишњу чланарину плате по готово дупло нижим ценама које не коригујемо већ годинама уназад – поручују из локалне ГБ.

Незапослени годишњу чланску карту плаћају по цени од 350 динара, за ђаке и пензионере је 450, запослене 650, док је породично учлањење 700 динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.