Златар добија фудбалски терен за висинске припреме

На 1.200 метара висине: Макета новог стадиона

На 1.200 метара висине: Макета новог стадиона

У срцу туристичке зоне на  Златару до краја октобра наредне године биће  изграђено фудбалско игралиште као додатни садржај у локалној туристичкој понуди и један од услова за унапређење спортског туризма. Изградња модерног  комплекса за висинске припреме спортиста коштаће 30 милиона динара. Из касе Министарства туризма издвојено је 20 милиона, док ће општине у радовима учествовати са 10 милиона динара. 

Уговор о реализацији пројекта потписали су недавно у Београду државни секретар у Министарству туризма Мирослав Кнежевић и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

-План је да се овај савремени спортски објекат у функцију пусти 1.новембра 2019. поводом општинског празника. Средства ресорног Министарства су већ пребачена, а општинско учешће у финасирању обезбедили смо кроз ребаланс буџета – каже председник Васиљевић.

Фудбалски стадион гради се на 1.200 метара надморске висине, по чему ће бити јединствен у Србији.

-Објекат испуњава све критеријуме за висинске припреме професионалних спортиста. Његова изградња била је неопходна јер је овакав тип терена у центру туристичке зоне један од кључних услова бројних спортских екипа да уопште дођу на Златар – додаје председник општине.

Фудбалски терен градиће се на локацији у близини спортске хале. Обухватиће површину од око пет хиљада квадрата, Прилаз игралишту биће омогућен изградњом новог приступног пута односно стазе , а у оквиру комплекса поставиће се и трибине са седиштима. Стадион ће имати адекватну расвету и обезбеђење, као и све друге стандардима предвиђене садржаје и опрему.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.