Епархија милешевска прикупља помоћ за народне кухиње на КиМ

Прикупља се у свим црквама до 31. децембра: Црква у Новој Вароши

Прикупља се у свим црквама до 31. децембра: Црква у Новој Вароши

Епархија милешевска почела је са прикупљањем новчаних и робних прилога за потребе народних кухиња Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске како би ублажила последице хуманитарне катасрофе која прети српском народу на Косову и Метохији услед несташице основних животних намирница изазване последњим дешавањима у овом делу Србије.

Прилози се могу остављати сваким даном до краја године у црквама на простору Епархије милешевске, а свештеници су добили инструкције о томе како ће преузимати животне намирнице и новчану помоћ од грађана. Прикупљеним новцем купиће се брашно, уље, со, шећер, тестенина, пирнач и друге животне намернице, а помоћ угроженима биће уручена пред Божић.

– Видимо да се развија тешка хуманитарна катастрофа и потребно је да помонемо онима чији су животи угрожени. На тај начин да отпочнемо прослављање Божића, онако како се овај празник и прославља, у атмосфери солидарности, љубави и доброте. Позивам све верне и човечне да, по угледу на први Божић, прикупимо своје дарове и прилоге. Љубав, доброта и солидарност показали су се од постанка света као најбољи избор. Од првог Божића до данас људи се уче да пробуде оно најбоље, најплеменитије у себи и баш захваљујући томе, историја човечанства траје. И поред свих ратова у које западају људи су способни да граде мир. То желимо постићи и ове године –рекао је епископ милешевски Атанасије на конференцији за штампу организованој поводом почетка ове хуманитарне акције.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.