Бистрица: Вратио новчаник пун пара!

Поштење: Радован С. Главоњић

Поштење: Радован С. Главоњић

Бистричанин Радован С. Главоњић пронашао је на проширењу поред магистрале новчаник пун пара и предао га полицији која је новац вратили заборавном власнику. Поред 550 евра, 2.000 динара и медаљона са ликом Белог анђела у новчанику је била је и здравствена књижица на име малолетног лица, уз помоћ које је и пронађен власник из Прибоја.

Мада је од тада прошло неколико дана, власник изгубљеног новчаника није се још захвалио поштеном налазачу. Радован С. Главоњић каже да није разочаран поступком, мада је очекивао телефонски позив.

-Можда је заузет послом или има других брига, а и ако се не јави није страшно. Важно је да је новац враћен, а мало је фалило да новчаник шутнем са пута у Бистричку реку. Изгледао је као да је празан и да га је неко намерно избацио кроз прозор кола – каже Главоњић.

Кожни новчаник изгубљен је на аутобуском стајалишту, код моста који од магистрале, преко реке Бистрице води ка центру села.

Главоњић га је пронашао у раним јутарњим часовима приликом одласка на посао.

-Због медаљона најпре сам помислио да га је изгубио неко од верника који походе оближњи манастир Свете Тројице. Како осим здравствене књижице није било других докумената, предао сам га у станицу полиције да они пронађу власника – каже Главоњић.

Радован С. Главоњић запослен је као матичар у Општинској управи у Новој Вароши. Колеге и грађани за Главоњића имају само речи хвале. Кажу да нису изненађени Радовановим потезом, јер га знају по марљивости и поштењу.

-Ни у једном тренутку нисам помислио да новац задржим за себе. Моји су ме васпитали, а и ја своје синове, да је образ пречи од свега – каже скромно Главоњић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.