Нововарошки малишани добиће помоћ "Старе Рашке"

За Божић по 5.000 динара: Са прошлогодишње поделе

За Божић по 5.000 динара: Са прошлогодишње поделе

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ ће у наредних двадесетак дана у две одвојене акције уручити помоћ предшколским установама и сиромашној и болесној деци из Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља. Због тога из ове хуманитарне организације позивају све људе добре воље да се укључе у акцију како би обрадовали што више малишана.

Хуманитарну помоћ у виду играчки, слаткиша, прехрамбених производа, обуће и одеће, „Стара Рашка“ ће Предшколској установи „Паша и Наташа“ у Новој Вароши уручити 21. децембра у 09.00 часова.

-Позивају се физичка и правна лица са територије општине Нова Варош да се укључе у акцију прикупљања помоћи за своју децу, да увећају фонд хуманитарне помоћи, тако што ће новчана средства уплатити на текући рачун Хуманитарне организације 145-5477-34, а робне прилоге допремити у Вртић у време уручења помоћи. Масовност и солидарност дародаваца гарант су успеху акције да помогнемо деци, нашој нади, нашој будућности- апелују из Хуманитарне организације „Стара Рашка“.

„Стара Рашка“ ће и овог Божића делити поклоне православној сиромашној и болесној деци у три општине. Средства за ову намену прикупљена су у храмовима Српске православне цркве и од наше дијаспоре у Канади, понајвише захваљујући госпођи Драгани Вараклић, рођеној Пријепољки.

Подела помоћи у Новој Ваоши је 4. јануара у 09.00 часова у Дому културе.

-Биће подељено 800.000 динара, за 160 деце по 5.000 динара. Пријаве за поклоне и све информације могу се добити код Владимира Ћировића, телефон 064/ 19-809-39, као и код Олгице Минић, телефон 069/60-14-54, до 25. децембра- кажу у овој хуманитарној организацији.

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ се иначе пуних 19 година брине о угроженима у Новој Вароши, посебно о деци.

-У наставку те акције очекујемо још већу подршку Нововарошана. Један од видова подршке је чланство у Организацији физичких и правних лица. За пружање подршке чланови могу рачунати на свеколику помоћ од Хуманитарне организације „Стара Рашка“- каже Војин Вучићевић, председник Управног одбора „Старе Рашке“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.