У Школи пливања пропливали и ветерани

И старији од 18 година: Полазници школе са професором

И старији од 18 година: Полазници школе са професором

Педесетак Нововарошана научило је да плива захваљујући обуци коју је и ове јесени организовао Спортски савез у сарадњи са локалном самоуправом.

Кроз Школу пливања на базену Хотела „Панорама“ на Златару прошло је 28 ученика првог разреда основне школе и 20 непливача старијих од 18 година. Обука је ове године за обе групе трајала по 16 школских часова, а са непливачима је радио мастер професор спорта Ермин Куртовић.

-Ради се о талентованој генерацији полазника, од којих су многи пропливали већ након пар часова обуке. Међутим, требаће им још мало вежбе пре него што се потпуно ослободе и без надзора искуснијих запливају сами на отвореном - каже професор Куртовић.

За последње четири године обуку је прошло око 200 најмлађих основаца и стотинак пунолетних непливача. Ове године најстарији међу полазницима Школе пливања били су 55-огодишњи Илија Милошевић и његова вршњакиња Аида Фетахи.

-Остварила ми се коначно жеља из детињства да научим да пливам.Покушавао сам и раније али није било успеха све до сада. Ово је први пут да ме учи стручно лице, а захваљујући професору Куртовићу и стручном раду пропливао сам већ другог часа обуке. Школа пливања је одличан потез. Живимо крај три језера а много је непливача и међу мојим вршњацима и старијих. Не би требали да се стиде већ да се идуће године пријаве на обуку и да коначно, као и ја, науче да пливају- каже Милошевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.