Александар Поповић (ДСС): Србија иде погрешним путем!

Против партијског запошљавања: Александар Поповић (десно) и председник  локалног ДСС Зоран Ђокић

Против партијског запошљавања: Александар Поповић (десно) и председник локалног ДСС Зоран Ђокић

Србији је потребна промена режима и политике јер у протеклих неколико година она иде погрешним путем. Резултати напредњачке власти су драстично лошији у односу на период када је на власти била ДСС. Чак и економска статистика којом се у прса удара Александар Вучић показује да смо на зачељу у региону. Бруто друштвени производ је 10 пута мањи од оног који је остварен у периоду од 2004.до 2008. Тада је било 100.000 људи више запослено него сада, а тадашња просечна плата од 400 евра је за двадесетак одсто већа него што је данас – казао је на предизборном скупу у Новој Вароши др Александар Поповић (ДСС), будући кандидат за председника Србије.

На трибини у згради Скупштине општине, Поповић је изјавио да је време да се стане на пут партијском запошљавању, а једно од решења јесте да се обелодане спискови чланова политичких партија, као и да се измени кривично законодавство тако што ће се протекционизам приликом запошљавања на основу страначке припадности сматрати кривичним делом.

-Уколико ми грађани укажу поверење на председничким изборима, формираћу тим угледних привредника који ће Влади предложити план опоравка привреде посебно у области спољне трговине, инсистираћу на покретању акције “сеоских лекара”, доношењу закона о женском задругарству, као и бесплатном школовању најбољих студената. Залагаћу се и за драстично пооштравање казнене политике за неовлашћено ношење и држање оружја, као и стављање дроге у промет – обећао је бивши министар енергетике и екологије у Влади Војислава Коштунице.

Као универзитетски професор, Поповић је изразио и оштро негодовање што је власт аутистична на све учесталију појаву фалсификовања, плагирања и “куповине” факултетских диплома.

–Део одговорности за овакву катастрофалну друштвену аномалију сноси и ДСС која је превише либерализовала процедуру и критеријуме за отварање факултета односно универзитета, али зашто нашу грешку нико није исправио за протеклих десетак година? –каже ДСС-ов претендент на фотељу на Андрићевом венцу.

Уместо што се смуцао по свету, Николић је требало да буде адвокат народа у Србији, као и да води озбиљну државничку политику, а не да свесрдно подржава напредњачку владу која је утемељена на лицемерју, оценио је Поповић.

-Како другачије, а не лицемерно назвати, рецимо, Вулинову дреку и вику о усташтву у Хрватској, а на делу територије Србије, тачније у Новом Пазару, већ пет година стоји спомен плоча ратном злочинцу Аћиф-ефендији – подсетио је кандидат ДСС на председничким изборима.

Он је власт СНС, али и социјалиста и Демократске странке, оценио као безидејну , некомпетентну и неспособну.

–Један од најбољих примера за ову тврдњу је Нова Варош и депонија “Бањица”, за коју су из касе министарства на чијем сам челу био издвојена средства за њену изградњу, да наредне власти ни деценију после нису успеле да је пусте у функцију- рекао је Александар Поповић на трибини у Новој Вароши.

Разлика у стратешким питањима


Александар Поповић је истакао да се не слаже ни са политиком већине опозиционих председничких кандидата јер се по многим стратешким државним питањима не разликују од Александра Вучића.

– И Јеремић, и Јанковић, и Радуловић су за ЕУ, подржавају Бриселски споразум и економску политику страних субвенција, стидљиво се изјашњавају и на тему уласка Србије у НАТО – каже  Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.