Нововарошки првачићи у понедељак коначно у школу

Чека ђаке: Једна од учионица у

Чека ђаке: Једна од учионица у "старој" школи

Ученици првог и другог разреда у ОШ „Живко Љујић“ у Новој Вароши коначно ће у понедељак 10. септембра кренути у школу, седам дана касније од других. Настава је у „старој“ школи, оба разреда ће у прву смену, а часови почињу у осам сати.

Радови на реконструкцији „старе“ зграде градске основне школе у којој наставу похађају најмлађи основци, коначно су након две године приведени крају. Укупна вредност пројекта је око 8,5 милиона динара, а средства су обезбедили Влада Србије и Општина Нова Варош. У последњој четвртој фази урађена је међуспратна конструкција и замењена столарија, а зграда је добила и нову фасаду.

-Током викенда биће завршено чишћење како би учионице у понедељак, умивене и дотеране, дочекале ђаке. Ускоро ће овде прећи и ученици трећег и четвртог разреда, који су због радова наставу похађали у „новој“ школи са старијим разредима- каже Ристо Поповић, директор ОШ „Живко Љујић“.

Због адаптације 17 санитарних просторија у згради Предшколске установе „Паша и Наташа“, припремна настава за предшколце почеће тек 24. Септембра. Радове са око 3,8 милиона динара финансира Министарство правде средствима од опортунитета.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.