Првачићи у школу тек од 10. септембра

Радови у завршној фази:

Радови у завршној фази: "Стара" зграда ОШ "Живко Љујић"

Ученици првог и другог разреда у ОШ „Живко Љујић“ у Новој Вароши јутрос нису кренули у школу због радова на реконструкцији школске зграде, док се настава у осталим разредима одвија нормално. Нова школска година почела је без проблема у основним школама у Бистрици, Радоињи, Јасенову, Акмачићима и Божетићима , као и у Средњој школи Нова Варош која је формирана летос спајањем Гимназије „Пиво Караматијевић“ и Техничке школе.

Настава за ученике првог и другог разреда у јединој градској основној школи требала би да почне 10. септембра, о чему ће ђаци и њихови родитељи бити накнадно обавештени. Реконструкција „старе“ зграде градске основне школе за најмлађе основце у завршној је фази, а како се очекује радови који трају две године биће коначно ових дана приведени крају. У клупе ОШ „Живко Љујић“ највеће у општине ове јесени сешће 51 првак, што је чак 40 ђака првака мање него пре две године. У селима су 24 првачића, осим у Бистрици где ни ове школске године ни једно дете није уписано у први разред.

Касни и припремна настава за предшколце у Предшколској установи „Паша и Наташа“. Уместо данас она ће почети тек 24. септембра због радова на адаптацији мокрих чворова у згради вртића. Ове јесени су на територији општине укупно 93 предшколца, од чега су 72 у граду.

(Опширније о почетку нове школске године у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 7. септембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.