Пожари: Непажња запалила 30 хектара!

У два дана осам пожара на отвореном (архивски снимак,фото: Р. Прелић)

У два дана осам пожара на отвореном (архивски снимак,фото: Р. Прелић)

Протеклог викенда ватрогасци су у југозападној Србији имали пуне руке посла, а само у Новој Вароши било је осам пожара. Непокошене ливаде, шибље и ниско растиње горели су и на 12 локација у Пријепољу и Прибоју, па ватрогасци апелују на мештане да приликом пролећних радова не пале ватру на отвореном.

У селима код Нове Вароши пожари су у суботу и недељу буктали на око 30 хектара, а горело је и на брдима око града. Ватра је на више локација стигла до викендица, кућа и индустријских објеката, али су ватрогасци брзом интервенцијом, уз помоћ мештана, успели да је зауставе и да спрече штету већих размера.

У суботу је горело у Вранешима, Божетићима , Кокином Броду и у приградском насељу Вионик, а у недељу у Радијевићима, Рутошима, Бурађи и на Тикви.

-Све три екипе су биле на терену. Да невоља буде већа у суботи и недељу смо имали по три пожара у исто време и да је био још један не би имао ко да га гаси – каже командир ватрогасне јединице у Новој Вароши Југослав Милетић.

Надлежни кажу да је ватра на свих осам локација букнула непажњом мештана током обављања пољопривредних радова, а због јаког ветра који је дувао пожар се брзо ширио.

-У Кокином Борду, недалеко од погона бивше „Инове“, трава и ниско растиње горели су на више од десет хектра. У Вранешима је изгорело седам хектара ниског растиња, на Вионику два, а у Радијевићима, Бурађи, Рутошима и на Тикви ватра по хектар. У Божетићима, недалеко до бране на Увачком језеру, пожар је захватио површину од десетак хектара, а изгорело је и једно сено- набраја Милетић.

Мештани кажу да су ватриогасци брзо по позиву излазили на терен мада имају дотрајала возила и опрему.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.