Најбољи сир на "Златарској сиријади" из Мишевића

Без доброг сира нема ни укусне хељдопите: Са овогодишње манифестације

Без доброг сира нема ни укусне хељдопите: Са овогодишње манифестације

Најбољи сир изложен на 22. „Златарској сиријади“ произведен је у Мишевићима, у домаћинству Драга (64) и Младомирке (58) Бојовић који су на овој манифестацији златну медаљу узели и пре две године.

На „Сиријади“ која је одржана данас у Божетићима у организацији Туристичке организације „Златар“ и Општине Нова Варош, надметала су се 23 произвођача пуномасног златарског сира од крављег млека. Друго место припало је супружницима Јордану и Видосави Мачић из Нове Вароши, а треће домаћинству Сретена Пауновића из Буковика.

На „Златарској сиријади“ бирана и најбоља пита од хелдовног брашна, а прва награда припала је Дијани Луковић. Друго место освојила је Милица Иванковић, а треће Маријана Ботић.

-Коначно смо добили грађевинску дозволу за прву фазу радова на водоснадбевању села божетићког краја. Радови чија је вредност 138 милиона динара почеће ове године, а помоћи ће нам и Влада Србије. Жедна села добијаће са Трудовачког врела 25 литара воде у секунди, што је више од њихових потреба- рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, отварајући манифестацију.

Победник: Драго Бојовић са унуком Александром

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 7. септембра)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.