Народни сабор код цркве на Златару

Ове године 12. августа: Храм Рођења Христовог

Ове године 12. августа: Храм Рођења Христовог

Народни сабор код цркве на Златару ове године ће бити одржан у новом термину, у недељу 12. августа. Организатори кажу да ће последњи викенд пред Преображење и убудуће бити датум на који ће мештани и туристи саборовати код храма подигнутог крај пута за Сјеницу, недалеко од раскрснице за бивши РХ центар.

Сабор код цркве посвећене Рођењу Христовом обновљен је прошлог августа након више година паузе. Ни киша која је лила „као из кабла“ није успела да растера сабораше, који су се уз музику под шатром дружили до касно у ноћ.

Из Организационог одбора позивају мештане да ове године дођу у још већем броју. У девет сати је Света литургија, а сабор почиње у 16 сати.

-У време када се широм југозападне Србије гасе народни сабори, жеља нам је била да обновимо бар један. Ово је и прилика да се виде стари пријатељи и да мештани бар на тренутак забораве на бриге- каже Филип Тртовић из Организационог одбора.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.