Добио годину дана затвора због ударања полицајца

Инцидент се догодио 20. јула у Кратову (Фото: илустрација)

Инцидент се догодио 20. јула у Кратову (Фото: илустрација)

Нововарошанин Б. Г. (56) осуђен је на 12 месеци затвора због недавног напада на патролу саобраћајне полиције код Прибоја. Након нагодбе са тужилаштвом и изрицања казне он је спроведен у Казнено-поправни завод у Ваљеву на издржавање, а брзу интервенцију тужилаштва и суда у овом случају похвалио је и Независни синдикат полиције.

До инцидента је дошло 20. јула, када је саобраћајна полиција током редовне контроле саобраћаја зауставила у Кратову возило којим је управљао Б. Г. . Међутим, уместо да се заустави на знак „стоп“ који му је издао полицајац Владимир Пенезић, Б. Г. је возилом кренуо на њега а затим побегао ка Прибоју. Након што га је полиција сустигла у месту Караула, Б. Г. је физички насрнуо на полицајца Пенезића, ударио га песницом у лице и нанео му повреду у пределу усне. Б. Г. који је био у алкохолисаном стању савладан је тек након интервенције и друге патроле, а по налогу надлежног тужилаштва одређено му је задржавање до 48 сати.

-Затворска казна Б. Г. изречена је дан након напада на полицију и надамо се да ће овакве реакције надлежних бити правило што би потенцијалне нападаче натерало да се добро замисле пре него што нападну полицију. Наш синдикат годинама апелује на државу да се озбиљно позабави овим проблемом, јер често чујемо од власти да је напад на полицајца напад на државу- кажу у Кординационом центру Синдиката за Полицијску управу у Пријепољу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.