Ванредни попис имовине у Новој Вароши

Дуг за порез у више рата: Панорама града

Дуг за порез у више рата: Панорама града

На читавој територији општине Нова Варош у току је ванредни попис имовине. Активност се спроводи у оквиру пројекта под називом „Реформа пореза на имовину“ , који финансира Швајцарска агенција за подршку и сарадњу.

-Општинска управа позива све власнике објеката да у најкраћем року испуне своју законску обавезу и пријаве имовину како би избегли санкције због непријављивања. Пријаве се могу вршити у згради општине у канцеларији 102 на првом спрату – стоји у обавештењу општинске администрације.

Порески обвезници који до сада нису измирили своја дуговања на име пореза на имовину имају могућност да то учине на више месечних рата уз отпис 50 посто камате. Детаљније информације грађани могу добити код надлежних, пројектом ангажованих службеника у згради општинске управе у канцеларији број 103 на првом спрату.

Иначе, паралелно са пописом имовине, у току је и израда Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених на основу пореза на имовину.

-Пројекат „Реформа пореза на имовину“ спроводи се у 45 општина у Србији и има за циљ повећање наплате пореза на имовину односно локалних сопствених прихода, који су значајни за модернизацију јавних услуга које се пружају грађанима и приватном сектору – напомињу у Општинској управи.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.