Ђенадићи оверили "визу" за Сабор у Гучи

Четврто учешће: Оркестар Ивана Ђенадића

Четврто учешће: Оркестар Ивана Ђенадића

Оркестар Ивана Ђенадића из Акмачића свираће и ове године у такмичарском делу Драгачевског сабора трубача у Гучи на коме су лане освојили две награде. На највећој смотри трубе на свету, од 8. до 12. августа, надметаће се 20 најбољих оркестара из Србије, а трубачима из Акмачића ово је четврто учешће.

Пласман на 58. Драгачевски сабор оркестар из Акмачића изборио протеклог викенда на предтакмичењу на Коловрату код Пријепоља на коме је шеф оркестра Иван Ђенадић проглашен за најбољег трубача. Поред њих „визу“ за Гучу на Коловрату је оверио и оркестар Марка Трнавца из Вршеља који је проглашен за најбољи у конкуренцији седам оркестара.

У такмичарском делу овогодишњег Сабора у Гучи оркестар Ивана Ђенадића свираће „Прлово коло“ и песму „Обране су јабуке румене“ .

-Очекујемо и ове године неку од награда, али и сам пласман на Драгачевски сабор је велики успех за сваки оркестар. Ове године имамо добар репертоар. Нумере су тешке за свирање па је у овом тренутку најважније да их добро увежбамо како би се на најбољи могући начин представимо публици и стручном жирију – каже за „Варошке новине“ шеф оркестра Иван Ђенадић.

Оркестар Ивана Ђенадића прошле године је у Гучи добио Златну јабуку за најизворније музицирање, док је Илија Ђенадић проглашен за најбољег басисту. За петнаестак година свог постојања оркестар је освојио и прегршт награда на саборима трубача западне Србије на Златибору и Коловрату.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.