"Летње загревање", увертира за "Златарфест"

Монтира се бина, умива зграда: Дом културе

Монтира се бина, умива зграда: Дом културе

„Летње загревање“ назив је музичког фестивала који идуће седмице у у Новој Вароши организује Дом културе „Јован Томић“, а који је увертира за “Златарфест”. Прошлог лета установљену манифестацију културно-забавног карактера и овог пута обележиће квалитетни музички гости и извођачи, а разноврсни садржаји у оквиру феста одвијаће се на „малој“ позорници код Дома.

Отварање „Летњег загревања“ биће уприличено у понедељак 23.јула у 21 сат када ће пред Нововарошанима премијерно наступити група „Ођила“. Петочлани вокално-музички састав на домаћој сцени траје већ више од три деценије, а за публику како у земљи, бившој Југославији и широм Европе, препознатљив је по извођењу ромске музике.

И друго и треће вече фестивала програми такође почињу у 21 сат. Уторак (24.јул) обележиће наступ врхунског ди-џеј дуета “Zap me strobe” у саставу Ивана Александровић и Дамјан Елтецх. Ово двоје уметника су прошлог лета већ наступали пред нововарошком публиком, направивши сјајну атмосферу нарочито међу млађим поклоницима ове врсте модерног звука. Након бројних концерата у дискотекама и клубовима широм земље и региона, поново ће „зачинити“ фестивал и у граду на падинама Златара.

Поклонике етно - звука обрадоваће гостовање сјајне вокалне интерпретаторке из Крагујевца Данице Крстић. Она ће се занимљивим, али и разноврсним репертоаром представити у среду 25.јула. Уметница је, иначе, студенткиња Музичке академије у Београду . Иако јако млада, имала је прилично успеха у досадашњој певачкој каријери, а публици је највише позната по учешћу на Еуросонгу 2012. и 2018.

- Мини фештом желимо као установа да пружимо свој допринос "Златарфесту", највећем општинском летњем догађају, како би гости понели најлепше утиске из Нове Вароши, а наши суграђани уживали у додатним културним садржајима – каже Михрија Хаџић, директорка Дома културе „Јован Томић” .


Дом културе ће, иначе, и током “Златарфеста” широм отворити своја врата. Дан након „Летњег загревања“ тако ће угостити преко 300 фолклораца –учесника Смотре фолклора и народног стваралаштва, а потом у сарадњи са „Златарском палетом“ организовати изложбу слика локалних уметника. У данима фестивала своје стваралаштво промовисаће и женска певачка група и Тамбурашки оркестар ове установе.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.