Због мањка извођача угрожена грађевинска сезона

За инфраструктуру из буџета 150 милиона: радови у Драглици

За инфраструктуру из буџета 150 милиона: радови у Драглици

У буџету Општине Нова Варош планирано је 150 милиона динара за изградњу и модернизацију тридесетак километара локалних саобраћајница, али у локалној власти страхују какав ће бити наставак грађевинске сезоне јер су још од лане суочени са проблемом недостатка извођача радова.

Унапређење путне инфраструктуре у златарском крају у значајној мери подржаће и држава, из чије касе се тренутно реализују инвестиције вредне око 30 милиона динара. Иако им временске прилике због честих и обимних падавина нису ишле на руку, путари су у протекла два и по месеца на територији неколико сеоских месних заједница и у самом граду поставили преко пет километара новог асфалта, а послове је са око 23,5 милиона динара финансирала локална самоуправа.

-Док се највећи број општина и градова мучи са мањком пара, ми смо у апсурдној ситуацији да пуну касу не можемо да празнимо планираном динамиком јер нема извођача – каже за „Варошке новине“ председник нововарошке општине Радосав Васиљевић.

-Прошла година завршена је са нереализованим уговорима вредности од око 54 милиона динара, које смо били принуђени да пренесемо у 2018. Проблем нас је, међутим, сачекао и уочи ове грађевинске сезоне јер се на четири јавна позива за извођача радова нико није јавио. Реч је углавном о пословима на хитној адаптацији неколико значајних путних праваца за које су издвојена средства од преко седам милиона динара. Чинимо све да проблем превазиђемо како бисмо што пре испунили обећања дата грађанима, али ситуација је прилично обесхрабрујућа. На територији наше општине механизацију су већ увелико покренуле три највеће фирме у овом делу Србије, али се на тендерима не кандидују и нека друга путарска предузећа лиценцирана и оспособљена за ову врсту послова. Како сазнајемо, и она су углавном оптерећена дуговањима, недостатком стручног кадра, тешке механизације и слично- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.