Свечано пуштен у саобраћај асфалтни пут преко Јавора

Радови вредни 30 милиона: Никола Селаковић на Јавору

Радови вредни 30 милиона: Никола Селаковић на Јавору

Изасланик председника Србије Никола Селаковић свечано је данас на Петровдан пустио у саобраћај пут преко Јавора који спаја општине Нова Варош и Ивањица. Асфалтирано је последњих 3,5 километара старог макадамског пута од Љепојевића до саборишта код шумарске куће, а радове вредне скоро 30 милиона динара финансирали су „Путеви Србије“. Асфалтирано је и 700 метара пилазног пута до споменика борцима изгинулим на Калипољу.

-Идеја стара читав век све до данас је чекала на реализацију. Предсенику Србије господину Александру Вучићу и делегацији „Старе Рашке“ коју је предводио Војин Вучићевић недавно је било довољно свега пола сата разговора да се договоре о почетку радова на изградњи саобраћајнице која је од велике важности не само за житеље овога краја- рекао је Селаковић.

Почаст јунацима: Код споменика мајору Илићу

Полагањем цвећа и венаца на споменик мајору Илићу и споменик Калипољској битци одата је почаст борцима који су погинули у Јаворском рату, вођеном од 1876. до 1878. Године. У културно-уметничком делу програма традиционалног Сабора српске омладине из матице и расејања наступиле су изворне певачке групе и фолклорни ансамбли из Нове Вароши, Ивањице, Бања Луке, Боботе код Вуковара у Хрватској и места Станчево код Темишвара у Румунији. Покровитељ манифестације коју организује Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда био је председник Србије Александар Вучић.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“ које излазе из штампе у петак 20. јула)

Асфалтирано 3,5 километара: Пут преко Јавора (Фото: ФБ/Моја Нова Варош) 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.