Београдски бизнисмени заинтересовани за Центар "Златар"

Потребна велика улагања: Центар

Потребна велика улагања: Центар "Златар"

Бивша Специјална болница за лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења на Златару, због финансијске дубиозе закатанчена пре више од осам година, требало би ускоро да буде приватизована. У општинској власти кажу да би Центар "Златар" новог власника требало да добије већ за два месеца, а да своја врата за госте  поново отвори најкасније до краја наредне године. 

До инвеститора спремног да у санацију објекта са око 360 лежајева и нове модерне садржаје уложи око пет милиона евра, дошло се захваљујући заједничким напорима Владе Србије, Председништа Републике и локалне самоуправе, саопштено је ових дана из кабинета председника општине Нова Варош Радосава Васиљевића.

-Ради се о групи домаћих инвеститора који имају изузетно развијен бизнис у Београду. Међу њима је и један од тренутно најпознатијих српских спортиста. Будући улагачи су недавно обишли објекат, а након тога показали спремност да се упусте у подухват поновног пуштања у рад ове некада респектабилне установе . Обавили смо и низ заједничких разговора у Влади Србије која је донела закључак да потенцијални инвеститор већ ових дана приведе крају израду бизнис плана, а потом га предочи челницима из надлежног ресора и Фонда ПИО као власника. План је да потом Министарство за рад, борачка и социјална питања распише лицитацију односно јавни позив за продају објекта – каже у изјави за “Варошке новине” председник Васиљевић.

Први човек града на падинама Златара истиче да су у општини на овом пројекту имали велику подршку Генералног секретара председника Републике Николе Селаковића. Наш земљак је, како тврди Васиљевић, о свему овоме обавестио и председника Србије Александра Вућића, који је обећао сву неопходну помоћ како би некадашња узданица у развоју туризма у златарском крају поново била пуштена у функцију. Скидање катанца са браве установе у коме је некада годишње остваривано и преко 70.000 ноћења а за четири деценије рада лечено више од 100.000 пацијената, довело би до драматичног пораста броја гостију, отварања најмање 100 радних места, а и локална самоуправа би значајно увећала своје приходе по основу обавезујућих пореза, доприноса и других накнада.

У општини се надају да ће вишегодишњи напори за “реанимацију” некадашњег РХ Центра ускоро коначно уродити плодом. Установа је, иначе, затворена пре готово једну деценију, а након вишемесечних штрајкова осамдесетак запослених због 11 неисплаћених личних доходака и неповезаног радног стажа. Специјална болница је свој коначни суноврат дочекала са дугом већим од око 140 милиона динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.