Саборовање православне омладине са три континента

Остају до 9. јула : Манастир на Воденој пољани

Остају до 9. јула : Манастир на Воденој пољани

Манастир Светих исцелитеља Козме и Дамјана на Воденој пољани у срцу Златара домаћин је седмодневном саборовању православне омладине са три континента. Двадесетак младих православаца из САД,  Русије, Грузије, Украјине, Казахстана, Румуније и Србије боравиће од 2. до 9. јула у овој светињи у организацији Удружења „Свети Јован Шангајски“ из Земуна и Епархије милешевске, а пројекат који се први пут реализује на њеној територији помаже и општина Нова Варош.

-Ради се о студентској омладини, а занимљиво је да скоро нико од њих није рођен као православац већ су православну веру примили касније, добровољно - каже за „Варошке новине“ Томислав Дацковић, председник Удружења „Свети Јован Шангајски“.

Поред тога што ће се духовно уздизати, они ће радити и свакодневне физичке послове на манастирском имању, а имаће задужења и у кухињи. Последњег дана боравка посетиће манастир Милешеву и манастире у Пљевљима и Бањи код Прибоја.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампа у уторак 10. јула)

Духовно уздизање: Учесници саборовања са својим домаћинима

Дибродошлица : Епископ милешевски са сарадницима и председник општине Нова Варош

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.