На Ивањдан "Сусрети златарских села"

Такмиче се и рабаџије: Прошле године на Џади

Такмиче се и рабаџије: Прошле године на Џади

Лоптање на планинској ливади и вучење балвана воловима – две су најзанимљивије дисциплине на „Сусретима златарских села“, који ће се по седми пут одржати на Ивањдан, на вису Џаде, у Мушковини.

Екипе девет села (колико их је до сада пријављено) надметаће се у старим чобанским вештинама – бацању камена с рамена, вучењу кличка, трчању и скоку у даљ , а одмериће снагу и спретност у стругању балвана, надвлачењу конопца и одбојци. По пети пут такмичиће се рабаџије.

Такмичење почиње у суботу, 7. јула, у 9 сати, а учеснике и посетиоце забављаће трубачки оркестар. Домаћин седмих „Сусрета златарских села“ су село Дрмановићи и СЗТР „Маја“ Александра Ботића.

На састанку Организационог одбора одржаном у уторак, 18. јуна, договорено је уређење спортских терена и обезбеђење више паркинг места дуж асфалтног пута за Мушковину, као и поред игралишта.на раскрсници златарских путева и некадашњем састајалишту чобана, дрвосеча и рабаџија.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.