О трошку општине летовало 50 нововарошких основаца

Уживали у мору: Пред полазак за Сутоморе

Уживали у мору: Пред полазак за Сутоморе

Педесетак првачића враћа се у суботу 30. јуна из Сутомора где су летовали десет дана о трошку Општине Нова Варош. Они су били смештени у модерно опремљеном Дечјем одмаралишту које је у власништву Општине Прибој, а током боравка на црногорском приморја о њима се старало неколико учитељица и социјалних радница.

У благодетима приморја уживала су деца из породица слабијег материјалног статуса. Према правилнику о начину избора деце за боравак на црногорском приморју који је усвојио општински Центар за социјални рад, право на бесплатно летовање имали су првачићи из једнородитељских породица, корисника сталне новчане социјалне помоћи, као и малишани чија су оба родитеља незапослена. Они су и овог пута били приоритет, а прилику да први пут летују на мору имала је и неколицина првака са једним или чак оба запослена родитеља уз доплату од по 5.000 односно 10.000 динара.

Акција бесплатног летовања ђака првака покренута је пре пет година, а за ову намену су из буџета за 2018. издвојена средства од око милион динара. Боравак нововарошких малишана на црногорском приморју помогла је ове године И неколицина локалних фирми и предузећа, међу којима су “Ес комерц”, “Трговина Авдић”, “Мат комерц”, “Маx” и Синдикат запослених у “Лимским ХЕ”.

-Бесплатно летовање за прваке само је једна од већ традиционалних активности које локална самоуправа спроводи на пољу бриге о деци и породици и подстицања наталитета. Једна смо од ретких општина у Србији која за ове намене издваја значајна средства из локалног буџета и такву праксу наставићемо и у будућности јер су нам деца највећа драгоценост и залог за будућност – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.