Нова Варош кандидат за домаћина МОСИ 2020. године

Са отварања МОСИ 2008.  на Браношевцу

Са отварања МОСИ 2008. на Браношевцу

Општина Нова Варош кандидат је за домаћина 57.Међуопштинских омладинских спортских игара МОСИ које су 2020 године, а у игри је још и Бајина Башта. На конкурсу који је управо завршен стигле су пријаве једино ове две општине, а одлука о домаћину биће донете у септембру ове године на Скупштини МОСИ на којој право гласа има 28 делегата из градова и општина учесница Игара.

На последњој Скупштини МОСИ одржаној пре два дана у Прибоју , председник Спортског савеза Нове Вароши Љубивоје Вранић упознао је делегате које су то предности Нове Вароши за домаћина ове највеће аматерске спортске манифестације на простоу Балкана.

– Општина Нова Варош располаже са четири хотела укупног смештајног капацитета 1100 места, рачунајући ту и РХ центар “Златар” који ће према неким најавама крајем године почети са радом. Поред хотела имамо и око 500 места категорисаног смештаја у приватним домаћинствима и вилама. Од спортске инфраструктуре општина располаже са халом која може да прими око 600 посетилаца, ту је и балон хала на Златару. Имамо фудбалски терен на Браношевцу капацитета 1000 места, као и бројне терене за кошарку, рукомет, одбојку и мали фудбал. У плану је изградња још једног фудбалског стадиона, који ће се налазити на 1200 метара надморске висине и идеја је да тај терен уколико добијемо организацију отворимо баш за МОСИ 2020 године. Од остале спортске инфраструктуре располажемо и са затвореним базеном на центру “Златар” који ће бити у фукцији пре 2020. године а ту су и Златарска језера на којима се гради Аква парк– казао је Вранић.

Сагласност да се Нова Варош кандидује за домаћина 57. МОСИ дали су одборници Скупштине општине на седници одржаној 13. јуна.

На МОСИ које по традицији трају четири дана, сваке године учествује две до три хиљаде спортсита из градова и општина са тромеђе Србије, БиХ и Црне Горе. Домаћин овогодишњих МОСИ, 55. по реду, је Прибој, а игре су од 4. до 8. јула.

-То би нам била четврта организација МОСИ од њиховог оснивања, а последњи пут смо били домаћини 2008. године. Игре су добра прилика да се уреде спортски терени и град. Прибој је као домаћин овогодишњих МОСИ од државе добио 200 милиона динара помоћи за њихову организацију. Прибој је до сада био домаћин десет пута, а Пријепоље седам- каже Вранић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.