Помоћ за реконструкцију Вртића и школе у Виловима

Шест ђака: Школа у Виловима (Фото: Р. Татовић)

Шест ђака: Школа у Виловима (Фото: Р. Татовић)

Министарство правде определило је путем конкурса укупно 6,8 милиона динара за реконструкцију школе у Виловима и Предшколске установе у Новој Вароши. Ово је трећа година за редом како Влада Србије од опортунинета финансира програме од јавног интереса. „Зелено светло“ на јавном позиву за 2018. добило је 130 пројеката , првенствено оних у области здравства, просвете и хуманитарног рада.

Вртић је, у сарадњи са општинским Одељењем за привреду и локални економски развој, кандидовао пројекат „Унапређење хигијенских услова у нововарошкој Предшколској установи“, што подразумева комлетну санацију мокрих чворова у објекту са око 200 полазника. Ресорно Министарство је за ову инвестицију издвојило 3,8 милиона динара, а радови би требало да буду завршени најкасније до почетка јесени.

Основна школа „Момир Пуцаревић“ из Акмачића је за реконструкцију школске зграде у Виловима добила средства од око 3.000.000 динара. Школа у Виловима је, иначе, са радом почела непосредно по завршетку Другог светског рата. Зграда је изгорела у пожару 1987.године, а нова је подигнута 1995. Од тада до данас претпрела је мање корекције, тако да је њено уређење било неопходно

-Новац ће, како је прецизирано пројектом, бити опредељен за санацију крова, израду фасаде и уградње столарије на школском објекту у Виловима, где наставу похађа шест ђака од првог до четвртог разреда. Ускоро ће бити расписан тендер за извођача радова, који би требало да буду окончани до почетка наредне школске године – истиче Леко Колашинац, директор матичне осмољетке у Акмачићима, у којој се тренутно школује педесетак ученика.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.