Одборници 13. јуна и о Спортском савезу

Обиман дневни ред: Са седнице СО Нова Варош

Обиман дневни ред: Са седнице СО Нова Варош

Нова седница Скупштине општине Нова Варош заказана је за среду 13. јуна, а пред одборницима ће се коначно наћи и неке теме које су дуго „гуране“ под тепих. За 16. седницу председник Скупштине Никола Јелић предложио је обиман дневни ред са чак 30 тачака, од којих се половина односи на разрешење старих и именовање нових школских одбора у свих шест основних школа.

Одборници ће тако расправљати о управљању гробљима на територији општине, што је на прошлој седници тражио одборник ДС Зоран Суботић, а извештај на ову тему доставило је Комунално предузећа „3. септембар“, као и о реализацији уговора између општине Нова Варош и предузећа „Меrser trade“ које користи део погона бивше „Инове“ у Кокином Броду. Уколико предложени дневни ред добије зелено светло, разматраће се и информација о реализацји Одлуке о реконструкцији и давању водовода у месним заједницама на даље управљање јавном предузећу „3. септембар“.

На седници Скупштина општине биће речи и о Спортском савезу Нове Вароши, а поред извештаја о прошлогодишњем раду, на дневном реду је и њихов план рада за 2018. Одборници ће се изјаснити и о предлогу за први ребаланс овогодишњег општинског буџета, као и о завршном рачуну за прошлу годину. На дневном реду је и предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације друге фазе система за водоснадбевање Нове Вароши и успутних насеља са изворишта Ћурчића врело, на деоници Божетићи-Комарани.

На почетку седнице, биће потврђени мандати новим одборницима са листе „Александар Вучић - Србија побеђује“, Анки Арсенијевић и Срђану Љујићу, као и одборнику Амеру Хаџибеговићу са изборне листе Демократске странке.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.