Нова Варош добила савремено кошаркашко игралиште "Немања Недовић

По професионалним стандардима: Игралиште у Насељу

По професионалним стандардима: Игралиште у Насељу

Кошаркашко игралиште у Насељи изнад зграде Дечјег вртића добило је потпуно нови савремени изглед у оквиру акције „Сто терена за једну игру“ компанија „Мozzart“ из Београда. Терен је уместо старог тартана добио нову специјализовану подлогу, постављени су и нови кошеви са професионалном конструкцијом, киритним таблама и зглобним обручима, док су на трибине уграђена пластична седишта.

Игралиште урађено по професионалним стандардима понело је име репрезентативца Србије Немањe Недовићa који је на њему направио своје прве кошаркашке кораке. Недовић је јуче касно по подне свечано и отворио реконструисано игралиште, у присуству великог броја суграђана. Пре пресецања врпце ревијалну утакмицу одиграли су јуниори ОКК Златара, за који је две године играо и сам Недовић, а организовано је и такмичење за публику у шутирању тројки.


Подбацивање: Немања Недовић са јуниорима ОКК Златара

Беку Уникахе Немањи Неодовићу, бивши тренери Данко Думић и Марко Лаковић уручили су фотографију из његових најмлађих кошаркашких дана на којој је са саиграчима из Златара.

-Почаствован сам што ће терен на ком сам почео да тренирам кошарку и провео већи део свог детињства носити баш моје име, поручујући младима који данас овде играју баскет да треба да буду упорни и верују у себе, као и да се снови остварују трудом и радом. Посебно сам дирнут гестом мојих некадашњих тренера Данка и Марка из КК Златар у ком сам почео, и који су можда и највећим делом заслужни за мој успех. Одушевљен сам овим изненађењем. Вратили су ме у детињство, када нисам могао ни да претпоставим да ће ми једног дана бити указана оваква част. Када сам ја почињао услови за младе спортисте су били врло тешки, па смо се сналазили на импровизованим теренима, а сада ће, захваљујући компанији ”Мozzart”, нове генерације моћи да играју кошарку у условима какве имају професионалци, због чега сам посебно срећан- рекао је Недовић.


Фотографија на поклон: Лаковић, Недовић и Думић ( Фото: Мozzart sport)

Кошаркашки терен у Новој Вароши је 59. кошаркашки терен који је обновљен у Србији у оквиру друштвено одговорне акције компаније „Мozzart“.

-Поносни смо на нашег прослављеног спортисту Немању Недовића, захваљујући ком ћемо добити нови кошаркашки терен. Ово је велики дан за нас и нашу општину којој је компанија “Мozzart” обезбедила професионално спортко игралиште. Захвални смо им што су овог пута одабрали баш нас и уложили средства која сами не бисмо могли да обезбедимо. Осим терена, од ког нисмо имали већу донацију ове године, компанија “Моzzart” нам је донирала и 20 телевизора, који су преко потребни неким од установа у нашем граду. Најискреније се захваљујемо на ономе што су учинили за наше грађане и желимо им да још дуго успешно послују, а Немањи да буде најсјајнија међу највећим светским звездама кошарке- рекао је председник општине Нова Варош Раде Васиљевић.

Свечано: Са отварања у Новој Вароши (Фото: Moozart sport)

Како кажу у компанији „Моzzart“, циљ ове акције, једне од највећих за омасовљење и подршку спорта у Србији, јесте стварање што бољих услова за будуће шампионе који расту у свим крајевима наше земље.

-Били бисмо пресрећни када би нам једног дана са балкона београдске градске Скупштине махао неко од ових клинаца који ће играти кошару на овом терену. Наставићемо да помажемо спорт и доприносимо развоју локалних заједница, колико год смо у могућности, посебно онима којима је наша помоћ најпотребнија. После терена у Новој Вароши “Моzzartov” хуманитарни спортски караван наставља даље, све док не обновимо и стоти кошаркашки терен у Србији. Следећи на реду су Прибој, Лозница, Крагујевац, Крушевац и Ниш, док ће у Републици Српској име неког од наших кошаркашких великана, под покровитељством “Моzzarta”, понети пет терена- рекао је Борјан Поповић, директор сектора за корпоративну комуникацију у компанији “Моzzart”.

У публици и руководство оптине. Са свечаног отварања

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.