До Петровдана асфалт преко Јавора

Раде се последња 3,5 километра: Љепојевићи

Раде се последња 3,5 километра: Љепојевићи

Последњих 3,5 километара пута кроз Калипоље, који спаја општине Нова Варош и Иваница, биће асфалтирано до Петровдана и велике историјско-културне манифестације у организацији Хуманитарне организације „Стара Рашка“. Радове финансирају „Путеви Србије“, а асфалтира се деоница од Корићанаца у Љепојевићима до саборишта код споменика мајору Илићу на Јавору.

Припреме су при крају, а трасу су недавно са инжењерима „Путева Србије“ обишли представници две општине и „Старе Рашке“. Осим пута, како је обећано, уредиће се и плато код старе шумарске куће на Јавору за одржавање великих скупова.

-Пожурићемо како би све било готово до 12. јула и манифестације „Јавор 2018.“ у оквиру које ће бити одржан Сабор српске омладине из матице и расејања и обележено 140 година од Јаворског рата. Покровитељ манифестације је председник Србије Александар Вучић, а како се очекује он ће и свечано отворити асфалтирану деоницу. Држава је коначно препознала нашу мисију. Директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак обећао нам је и да ће ово предузеће у марту идуће године почети са асфалтирањем 13,5 километара пута од Штиткова према Кушићима и Катићима, који спаја два региона, Златиборски и Моравички- каже Војин Вучићевић, извршни директор „Старе Рашке“.

У локалној самоуправи кажу да је траса преко Јавора значајна не само за мештане божетићких села до којих ће сада брже и лакше стизати купци за стоку и пољопривредне производе, већ и за читав нововарошки крај.

-Захваљујући доброј сарадњи са Владом Србије добићемо више од 17 километара асфалта на два значајна путна правца и то без динара улагања из општинског буџета. Ми смо ових дана сопственим средсвима поправили и поваљали 3,5 километара пута од Штиткова према Ивањици – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Обишли трасу: Представници "Путева Србије", "Старе Рашке", две општине и мештани

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.