Клизишта угрожавају пут за Акмачиће

Пукотине и опомене- натопљена депонија квасац за  клизиште

Пукотине и опомене- натопљена депонија квасац за клизиште

Неколико одрона земље прети да оштети или прекине коловозну траку на путу за Акмачиће, на деоници од скретања са магистрале па до силаска пута у долину Злошнице.

Највеће клизиште је на кривини, изнад ушћа Дробњачког потока (што долази испод Шанца) у Зложницу. Овде се и пролетос одронила велика количина смећа и земље, која, као и одрони на још неколико места, годинама „гурају“ поток према Пишталима.

Клизишта су на деоници пута испод Петловца настала депоновањем земље са градилишта, али и великих количина отпада. О немару сведоче ругла поред пута и сметлишта пластике, кућног намештаја, канти, кожа, шута и другог отпада на стрминама и у потоку, који вода односи у реку и Златарско језеро. Вишегодишњи немар уништио је растиње између потока и трасе пута.

Да земља не мирује сведоче и пукотине на магистрали, неколико десетина метара пре скретања за Акмачиће. Приликом ојачања коловоза на ужичком путу и деоници до Кокиног Брода (за који су својевремено челници града тврдили да је реконструкција пута?!?), „Путеви Србије“ су урадили краћи део општинског пута према кланици, две подзиде и металну ограду. Баш испод ове деонице су се указала клизишта.

Инжењери „Путева“ су тада упозорили да је овде тло несигурно и да одмах треба спречити истовар земље на депонију преко пута кланице, а околне воде од стадиона и са стоваришта „ухватити“ у канал (камено корито) јер су годинама „квасац“ за покретање земље.

Пре неку годину рађен је канал испод кланице, али је већ затрпан земљом, а оштећен је и део асфалтног пута.Очигледно – оглушило се о апеле стручњака или су пројекти и радови нестручно изведени.

–Власт годинама баца паре у поправке, а вода носи, клизишта узимају данак. Остављен је прикључак , али нису настављени предвиђени радови на колектору, нити подзидама испод кућа у Петловцу – каже група мештана. – Они што су нас годинама вукли за рамена, пресретали и упадали у куће тражећи глас на изборима – сада су заборавили обећања, не виде нас...?!Дали су се на велику политику, па да им то, барем, баста!?

А колико ће коштати санације и отклањање вишегодишњег немара?

Немар: Сметилиште на ивици пута и одрони испод Петловца

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.