Поправљен пут Штитково - Кадина Стена

Брже до Ивањице: Крпили рупе и вододерине (Фото: Д. Гагричић)

Брже до Ивањице: Крпили рупе и вододерине (Фото: Д. Гагричић)

У петак су завршени радови на поправци 5,5 километара пута Штитково – Кадина Стена. На падинама Чемернице машине грађевинских фирми „Теле-коп“ и „Два М“ стигле су до нововарошко-ивањичке међе на „старој граници“ и раскрснице путева за Катиће и Кушиће.

-Насуто је 300 кубика тамопона – јаловине из мајдана у Бистрици и поваљано, дуж целе трасе грејдером је уклоњен вишак банкина ради обезбеђења попречне одводње коловоза, а прокопано је 300 метара канала, урађен један пропуст и оспособљени стари – каже Дејан Грбић, помоћник председника општине Нова Варош за инвестиције и комуналну инфраструктуру.- Радови су коштали 615.000 динара.

За који дан ће, како кажу у СО Ивањица, започети радови и на њиховој територији, од Кадине Стене до Анатеме, па ће се лакше и брже стизати из долине Моравице и Драгачева. Иницијативу за ове радове, као и повезивање четири сеоска центра на „старој граници“ – Штиткова, Катића, Кушића и Мочиоца, зимус су покренуули мештани села под Јавором, Чемерницом и Мучњем на састанку прредствника две општине у хотелу „Мона“ у Кушићима.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 8. јуна)

Коначно је на трасу стигао и ваљак после оног парног из 1964. године

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.