Дом здравља добија нову опрему и паре за реконструкцију

Овог лета 6,5 милиона динара инвестиција: Дом здравља

Овог лета 6,5 милиона динара инвестиција: Дом здравља

Захваљујући подршци локалне самоуправе и донатора, у медицинску опрему, возни парк и реконструкцију здравствених објеката у Новој Вароши током лета биће инвестирано око 6,5 милиона динара. Значајна улагања биће настављена и током наредне године, а финансијска помоћ у реализацији пројеката на пољу унапређења локалног здравства очекује се и из државне касе.

Болничко одељење у Новој Вароши које је испостава Опште болнице Ужице добило је недавно гасни анализатор, дар специјализоване фирме за медицинско опремање “Еуромедицина“.

-Савремена апаратура вредна је око 12.000 евра, а њеном применом унапредиће се квалитет рада и лечења, а смањити трошкови и чекања. За гасне анализе до сада смо годишње слали преко 50 пацијената у Ужице, што довољно говори о потреби да обезбедимо овакву врсту опреме. Гасне анализе су, иначе, једна од многих медицинских метода која се користи за процену ефикасности респираторне, али и функција других органских система од виталне важности за правилно функционисање организма – каже за “Варошке новине” др Бранко Поповић, директор Дома здравља у Новој Вароши.


Очекује се и помоћ државе: Др Бранко Поповић

У Дом здравља почела је да пристиже медицинска опрема и апаратура коју донира локална самоуправа, а реч је о савременим ЕКГ апаратом, два мобилна инхалатора, аспиратором, пулсним оксиметром и сличном опремом, а њихова набавка коштаће око 700.000 динара. У јуну ће бити употпуњен и возни парк са још једним теренским возилом марке “Дачија Дастер”, за чију је куповину Општина издвојила средства од око 1,8 милиона динара. Из локалног буџета је око 2,5 милиона динара опредељено и за изградњу паркинга на платоу између гинекологије и педијатрије. Тендерска процедура је у току, а процењује се да би радови требало да буду завршени најкасније до краја лета.

- Очекујемо финансијску подршку и из државне касе. Планирамо реализацију неколико пројеката, а најзначајнији је комплетна санација кровне конструкције на згради под чијим су сводом смештене службе Хитне помоћи и Опште праксе. Вредност инвестиције је око 15 милиона динара, а за средства смо аплицирали код ресорног Министарства –каже др Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.