Уз тамбураше и козарачко коло славио се Дан младости!

Четврто окупљање југоносталгичара: На Великом брду

Четврто окупљање југоносталгичара: На Великом брду

„Друже Тито ми ти се кунемо“, певало се данас на Великом брду изнад Нове Вароши. На планинском пропланку вило се козарачко коло. Кроз песму „Варошких тамбураша“ „путовало“ се од Вардара до Триглава- кроз све федеративне републике велике Југе, које више нема.

Славио се Дан младости, 25. мај. Четврту годину за редом, у организацији Олд-тајмер клуба историјских возила и ствари и носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА.

-Сваке године нас је све више, што радује али и обавезује. И ове године имали смо бројне госте, дошли су из градова широм западне Србије и са севера Црне Горе- каже домаћин смотре, аутопревозник Џевад Џановић.

Пре подне возила се и хуманитарна џипијада, а за све госте крчкао се пасуљ спремљен по рецепту бивше ЈНА. Манифестацију су и ове године помогли Општина Нова Варош, Туристичка организација „Златар“ и Дом културе, као и бројни спонзори.

О атмосфери на Великом брду, можда најбоље говоре фотографије са лица места:

Гледано "очима" Александра Бубање, Велико брдо данас је изгледало овако :

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.