МОСИ у Прибоју од 4. до 8. јула

Такмичење ће бити у 15 дисциплина

Такмичење ће бити у 15 дисциплина

Међуопштинске омладинске спортске игре, 55. по реду, одржаће се од 4. до 8. јула у Прибоју, а такмичења ће се одвијати у 15 дисциплина у мушкој и женској конкуренцији, одлучили су делегати Скупштине МОСИ. Крајњи рок за пријаву учесника је 13. јун, а организатори очекују да ће се на овогодишњим играма надметати око три хиљаде спортиста из тридесетак градова и општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.

Учесници највеће аматерске спортске манифестације на простору Балкана ове године у Прибоју такмичиће се у атлетици, одбојци, кошарци, рукомету, фудбалу, стрељаштву, шаху, планинарству, малом фудбалу, риболову, стоном тенису, одбојци на песку, каратеу, тенису и бициклизму. На пара МОСИ такмичење ће бити у четири дисциплине.

Приореме за МОСИ у граду на Лиму у пуном су јеку, а поред спортског организатори најављују и богат пратећи, културно-забавни програм. Током игара концерт на градском Тргу имаће Сергеј Ћетковић, Џенан Лончаревић Халид Бешлић и Лексингтон бенд.

Реконструишу се спортски терени, а ради се и на умивању градских улица и паркова.

– Од 200 милиона динара колика је укупна вредност радова који се тренутно изводе на спортској инфраструктури у нашем граду Влада Србије издвојила је 140 милиона. Градски сатадион добиће потпуно нов, модеран изглед, а током радова који су у току биће постављена тартан стаза и столице на трибинама–каже председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Нова Варош је најавила да ће се кандидовати за домаћина 57. МОСИ које су 2020. године.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.