На Треће Тројице сабор код цркве у Драглици

Откривају спомен-плочу ратницима: Храм на Зборишту

Откривају спомен-плочу ратницима: Храм на Зборишту

Код цркве брвнаре у Драглици у уторак 29. маја на Треће Тројице, сеоску заветину, биће свечано откривена спомен- полоча са именима више од сто мештана овог села, ратника у два Балканска и Првом светском рату.

-Спомен плоча биће постављена на звоник, изнад чесме, а како се очекује откриће је наш земљак Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије и бивши министар правде. Солунци до сада нису имали спомен обележије у нашем селу. Само је овде на Зборишту била спомен плоча Радивоју Савковићу - каже члан организационог одбора, мештанин Неђо Грујичић.

Црква брвнара посвећену Светој Тројици „никла“ је прошле године на вису Збориште са кога поглед пуца на засеоке разбацане по падинама Муртенице. Задужбина је Страхиње Кутлешића коме су овде корени, а живи и ради у Италији.

Изградњом богомоље обновљен је и сабор, који прераста у традицију.

-Одмах након свете литургије коју ће од девет сати служити епископ жички Јустин, на програму је пригодни културно-уметнички програм у коме учествују фолклор из Чајетине, гуслари, трубачи, певачи извика...Домаћин храмовне славе је Предраг Гачић, каменорезац из Ужица- кажу у организационом одбору.

У 16 сати почиње народни вашар, а госте ће забављати оркестар Борка Радивојевића и популарни „Гоци бенд“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.