"Стара Рашка": 17 година успешног рада

Крсна слава: Ломљење славског колача у цркви у Новом Београду (Фото: Раде Прелић)

Крсна слава: Ломљење славског колача у цркви у Новом Београду (Фото: Раде Прелић)

Хуманитарна организација “Стара Рашка” из Беогарад прославила је 17 година успешног рада и постојања. Ломљењем славског колача у новобеоградском храму Светог Димитрија истог дана је обележена и крсна слава Свети Симеон Мироточиви. Програм је употпуњен и пројекцијом документарног филма “Стара Рашка на путу без граница”, у којем су сублимиране бројне активности организације током прошле године.

Радни део Скупштине “Старе Рашке” обележило је разматрање извештаја о раду и финансијском пословању у 2016. години, током које је Организација спровела широку лепезу активности и хуманитарних акција подршке социјално угроженом становништву и подстицају развоја Рашке области. Почев од доделе божићне новчане помоћи за 640 сиромашних и болесних малишана у општинама Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница, преко куповине рачунарске опреме и канцеларијског намештаја за здравствене установе на овом подручју, допремања намирница за потребе вртића, одржавања хуманитарних трибина и концерата у земљи и иностранству (у циљу прикупљања средстава за лечење тешко оболелих), поделе садница воћа пољопривредним произвођачима, до организовања низа манифестација на Јавору…На иницијативу “Старе Рашке” лане је почела и обнова цркве у етно селу Штитково.

За све ове и бројне друге активности “Стара Рашка” је лане прикупила близу 17 милиона динара.Организацију је досада финансијски подржавало преко 200 донатора, а по броју исто толико чланова правних и 3.500 физичких лица, налази се на листи најуспешнијих у земљи.


На свечаној седници, 26.фебруара у сали Општине Нови Београд, “Стара Рашка” је доделила признања , захвалнице и награде заслужнима. За посебан допринос и подршку у раду “Старе Рашке” током прошле године захвалнице је добило двадесетак правних и физичких лица, међу којима је и Општина Нова Варош. Захвалницу је у име овдашње локалне самоуправе примио председник Радосав Васиљевић. Признање “Гордан Ранитовић” је овог пута додељено новинарима Зорану Шапоњићу и Гвоздену Николићу, док су новчане награде у износу од по 20.000 динара уручене Александру Поповићу из Пријепоља, студенту мастер студија Шумарског факултета у Београду (просечна оцена 9,70) и Николи Павловићу из Новог Пазара, студенту завршне године београдског Пољопривредног факултета (8,9).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.