Дан младости и овог 25. маја на Великом брду!

Четврто окупљање југоносталгичара

Четврто окупљање југоносталгичара

На Великом брду изнад Нове Вароши и овог 25. маја славиће се Дан младости. Организатор је Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари и носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА , а долазак су најавили и југоносталгичари из околних градова.

Окупљање је у петак у 16 сати, када су свечано отварање, смотра и поздрав застави. На Великом брду биће организована и изложба старих војних возила, а госте манифестације забављаће „Варошки тамбураши“. Прославу ће и ове године помоћи Општина Нова Варош, Туристичка организација „Златар“ и Дом културе.

-Лане се овде дружило више стотина људи из градова западне Србије и гостију из иностранства, а добру посету очекујемо и ове године. Захваљујући спонзорима, биће организован и бесплатан ручак за све учеснике манифестације, а служиће се пасуљ спремљен по рецепту бивше ЈНА- каже домаћин смотре, аутопревозник Џевад Џановић.

Поводом прославе Дана младости биће организована и џипијада. Џип-караван кренуће у 11 сати са Великог брда, возиће се преко Каменице и Тикве, али ове године на нешто краћој траси.

-Као и џипијада коју смо организовали зимус на Златару и ова ће имати хуманитарни карактер. Новчана средства која се прикупе уручићемо нашим тешко болесним суграђанима којима је потребна помоћ за лечење- каже Џановић.

Југоносталгичари су се први пут 25. маја окупили на Великом брду пре четири године. Симболично је изабран датум када се у бившој Југославији славио Дан младости, а у Београду организовао рођендански слет доживотном председнику маршалу Титу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.