Војводин праунук коначно у завичају предака!

За успомену: Домаћини и гости код спаменика војводи Бојовићу

За успомену: Домаћини и гости код спаменика војводи Бојовићу

На темеље куће у којој се пре нешто више од век и по у Мишевићима родио војвода Петар Бојовић у прошлу недељу канула је суза из ока Бранислава Бојовића, пензионера из Горње Коњуше код Прокупља. Бранислав је праунук најстаријег војводиног брата Илије и мада је дубоко загазио у осму деценију живота ово му је први пут да је на Златару у завичају предака.

У Нову Варош и Мишевиће у којима је војвода Петар Бојовић рођен 1858. године, Бранислав је стигао на позив мештана. Дошао је са супругом Радом, у пратњи чланова нишког Друштва за неговање слободарских традиција Србије на чијем је челу пуковник Миодраг Милић.

-Немам речи да опишем своју радост, али и кајање што сам ево тек у старости први пут овде- каже машински инжењер Бранислав Бојовић (76), најближи род славног војсковође.

Посету нововарошком крају гости из Ниша започели су обиласком Завичајног музеја, а положили су и цвеће на споменик Петру Бојовићу на градском тргу. Код спомен-чесме у Мишевићима добродошлицу им је пожелело двадесетак мештана.

Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 25. маја

У посети рођацима: Бранислав Бојовић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.