Отвара се игралиште за децу на градском тргу

По највишим стандардима: Игралиште на Тргу

По највишим стандардима: Игралиште на Тргу

Дечје игралиште на доњем платоу Трга војводе Петра Бојовића, једно од најлепших у овом делу Србије, биће свечано отворено у среду 16. маја у 17 сати. Игралиште „За срећније детињство“ дар је Општине Нова Варош најмлађим суграђанима, а за његову изградњу из локалног буџета издвојено је 4,5 милиона динара.

Игралиште површине 200 квадрата ограђено је и пресвучено гумираном заштитном подлогом. Има девет справа за играње деце узраста до 12 година (пењалице, клацкалице, љуљашке), као и клупе за одмор и предах малишана и старијих. Радове је извела фирма Мaraton LDN, која је за потребе пројекта обезбедила атест о исправности и сертификат о безбедности.

-Игралиште за децу урађено је по највишим безбедносним стандардима. Биће осветљено и 24 часа дневно покривено видео надзором за који је опрему вредну 1.200 долара донирао наш замљак Ратомир Пештерац, власник фирме Videosec – кажу у Општинској управи у Новој Вароши.

У другој фази радова, биће уређен и платео површине 650 квадрата око игралишта, а радови вредни 1,8 милиона динара биће завршени до краја јуна ове године.

Градски трг је иначе изграђен 1993.године, а малобројне справе за игру најмлађих, на горњем делу трга постављене су пре десетак година. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.