"Авдић" наполитанке за пробирљиво руско тржиште!

Посао за нових 50 радника: Из погона у Кокином Броду

Посао за нових 50 радника: Из погона у Кокином Броду

Предузеће „Авдић“ из Нове Вароши пустило је у Кокином Броду недавно у рад савремену линију за производњу наполитанки у коју је уложено 1,25 милиона евра. Осим у Србији и у земљама у окружењу „Joy napolitanke“ продаваће се и у преко 115 маркета широм руске федерације, а са њом ће се сладити и навијачи на Светском првенству у фудбалу.

Тренутни обим производње наполитанки на месечном нивоу је око 300 тона (25 шлепера). Асортиман чини око десет врста овог слатког вафела одличног квалитета. „Joy napolitanke“, произведене у погону предузећа „Авдић“, конкурентне су и по приступачним ценама, у просеку нижим за око 30 одсто у односу на истородне производе других робних марки.

-Са великим трговинским ланцем „Макси маркет“ из Русије уговорен је посао о годишњој испоруци 2.400 тона наполитанки, вредан четири милиона евра. Да бисмо испоштовали овај уговор, уз постојеће са „Аманом“, „Трнавом“ и „Ћатић компанијом“, неопходна је куповина још једне производне линије вредне око 500.000 евра. Посао ће захтевати запошљавање још радника и увођење треће смене – каже за „Варошке новине“ власник предузећа Фико Авдић.

Стална улагања у производњу: Фико Авдић

У закупљеним погонима бивше фабрике намештаја у Кокином Броду „Авдић“ од почетка ове годене производи и обланде које су за кратко време освојиле тржиште. Посао у производњи добило је нових 50 радника, а реализацијом амбициозних пословних планова у будућности, предузеће ће имати потребу за ангажовањем додатне радне снаге.

-На месечном нивоу произведемо око 150 тона обланди, које у партнерству са пословним партнерима и великим трговинским ланцима, примарно пласирамо на домаћем тржишту, али је једним делом производња и извозно оријентисана- каже Авдић и додаје да у производном програму предузећа и даље значајно место припада „Баш“ и новом „Чоко“ крему.

Данас се у погону ПТП“Авдић“ годишње произведе близу 1.500 тона крема, од чега је готово половина намењена за инострано тржиште. Захваљујући континуираним инвестицијама и иновацијама у опрему и технологију, базираних на високим европским стандардима, квалитет крема је подигнут за чак 40 посто, што га сврстава у ред бољих производних брендова те врсте у земљи.

-Није било лако пробити се на готово херметички затворено тржиште у којем су деценијама „царовали“ чувени кондиторски гиганти. Идеја је била да форсирамо количину продате робе, а пред потрошаче идемо са што је могуће нижим ценама, размишљајући да ће купац са дубљим џепом без дилеме купити „Нутелу“. Да је оваква пословна процена била пун погодак, потврђује и податак да смо лане остварили промет од око 650 милиона динара. Овакав учинак сврстава нас у ред најуспешнијих фирми у региону, али и шире – наглашава Авдић.

ПТП « Авдић » тренутно има 150 запослених. У власништву ове породичне компанијеналази се и 15 трговинских радњи у Новој Вароши, Прибоју, Пријепољу и Сјеници. Робу извозе у готово све земље бивше Југославије, у 11 европских држава, али и у удаљене делове Африке.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.