Због сахране одборника прекинута седница Скупштине

Наставак седнице 9. маја: СО Нова Варош

Наставак седнице 9. маја: СО Нова Варош

Седница Скупштине општине Нова Варош данас је прекинута после треће тачке због сахране одборника Милана Ђајића (ПУПС) који је преминуо пре два дана у 68. години живота у болници у Београду. Наставак седнице је у среду 9. маја у 10 сати.

Покојни Милан Ђајић био је одборник у три мандата и најстарији је одборник у актуелном сазиву. Радни век почео је у „Слоги“, био је и председник омладине и Социјалистичког савеза, а у пензију је отишао из Црвеног крста где је дуго година био секретар општинске организације.

-Седницу смо почели само како би на тај начин одали почаст нашем преминулом колеги, који се као одборник здушно залагао за побољшање положаја пензионера. Милан је дао свој пун допринос раду ове Скупштине и свим својим бићем се трудио да у праксу спроведе заклетву коју је положио као одборник – рекао је председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић (НС).

На почетку 15. седнице усвојен је дневни ред који има 19 тачака. Пре прекида заседања потврђен је мандат одборници Стани Голубовић са листе ГГ „Нови људи за Нову Варош“, а уместо ње за новог члана Општинског већа тајним гласањем изабран је приватни предузетник Лазо Ћировић. Костантован је и престанак мандата одборнику Горану Колашинцу (СНС) који је поднео оставку „из личних разлога“, као и одборнику Зорану Млађеновићу (ДС). Млађеновићу је мандат престао по сили закона, јер је недавно постао радник општинске управе.

У идућу среду, у наставку седнице, пред одборницима ће се наћи предлог за оснивање Јавне установе „Спортски објекти“.Одборници ће расправљати и о предлогу за образовање Комисије за кординацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Нова Варош, затим о програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине у овој години, као и о критеријумима за расподелу буџетских средстава намењених за реализацију пројеката удружења грађана.Пред одборницима ће се наћи и извештај о раду Општинског центра за социјални рад за прошлу и план рада за ову годину, као и предлози правилника о организацији и систематизацији послова и задатака у Општинском центру за социјални рад и Дому кулуре „Јован Томић“.

Био одборник у три мандата: Милан Ђајић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.