Златарско језеро добиће летос и Аква парк

Нови садржаји: Понтон-плажа у Кокином Броду

Нови садржаји: Понтон-плажа у Кокином Броду

На Златарском језеру у Кокином Броду ускоро ће започети градња Аква парка. Модерни комплекс на води, јединствен на простору Балкана, биће пуштен у функцију овог лета , а средства за његову изградњу, у укупном износу од 4,6 милиона динара, обезбедили су Министарства туризма  и Општина Нова Варош.

Садржај парка, који ће се простирати на 1248 метара, замишљен је као забавни полигон са бројним и разноликим садржајима. Комлекс се састоји из два дела – полигонског и спортског. То значи да ће се, поред тобогана, скакаоница и трамболина, уредити и оградити површине за спортове попут одбојке на води и ватерпола. Пројектом је предвиђено да се на специјализваној платформи истовремено може налазити 85 љубитеља ове врсте забаве. До Аква парка стизаће се преко садашње понтон-плаже. Комплесом ће газдовати Туристичка организација односно Општина, а цена улазнице и број радника који ће бити ангажовани у оквиру аква парка биће познати након његовог пуштања у функцију.

-Златарско језеро, које је последњих година у туристичкој експанзији, добиће изградњом аква парка сасвим нови изглед, привлачан за различите профиле туриста – од авантуриста, преко кампера и излетника до породица са децом. И Кокин Брод ће добити потпуно нови смисао и сјај. Корист ће имати и сеоска домаћинства на том подручју, којима ће повећање туриста због проширења лепезе саџаја бити прилика за додатни профит. Бенефит, на крају, имају и држава односно локална самоуправа које су богатије за још једно атрактивно летовалиште на језерском “бисеру” – истиче Роса Јаковљевић, директорка Туристичке организације ”Златар”.

За 85 посетилаца: Макета Аква парка

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.