Златибор надиграо Златар у финалу Купа

Златар равноправан противник: Јуче на Браношевцу

Златар равноправан противник: Јуче на Браношевцу

Пехар намењен освајачу Фудбалског купа Златиборског округа са Браношевца је отпутовао у Чајетину. У финалној утакмици одиграној јуче у Новој Вароши Златибор је надиграо Златар резултатом 1:0 и у следећој фази такмичења састаје се са победником за Моравички округ.

Фудбалери Златибора су тренутно други на табели Српске лиге, али је Златар био током целог меча равноправан противник екипи која је два такмичарска ранга више. Играло се углавном на средини терена, али гости из Чајетине су се боље снашли. Победнички гол „пао“ је из полушансе почетком другог полувремена.

Поред малобројне публике на трибинама Градског стадиона на Браношевцу, утакмицу финала Купа Златиборског округа могли су да погледају и гледаоци крај малих екрана. Утакмицу је преносила ТВ 5 из Ужица, која је зимус у више наврата преносила првенствене утакмице рукометаша и кошаркаша Златара из Спортске дворане код Гимназије.

- Ово је први ТВ пренос неке фудбалске утакмице са Браношевца. Прилог са комшијског дербија донеће и СОС канал – каже Ђорђе Обућина, председник Управе ФК „Златар“.

Златар је међутим и даље без пораза у првенству Златиборске окружне лиге. Убедљиво је први, има 11 бодова више од другопласираног Перућца и готово је извесно да ће од наредне јесени играти у вишем рангу. У недељу у госте му долази Савинац из Висибабе који је 10. на табели са 16 клубова.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.