"Коктел бајка" малишана из Дечијег вртића

Реализацију помогли и родитељи: Детаљ из предствае

Реализацију помогли и родитељи: Детаљ из предствае

Након позоришта сенки, у нововарошкој Предшколској установи упустили су у још један занимљив уметничко-забавни пројекат. Реч је о представи „Коктел бајка“, коју су двадесетак млађаних глумаца синоћ извели на сцени Дома културе. За одличну режију и оригиналну сценографију побринуле су се васпитачице Дијана Радишић, Радица Кузељевић и Мубера Бербовић, док костимографију потписују родитељи учесника програма.

Комад је рађен по мотивима из дела познатог писца за децу Тода Николетића. Већ сами излазак малих петогодишњих и шестогодишњих актера на сцену најавио је да ће представа освојити симпатије многобројног гледалишта. Све је било бајковито, раздрагано, шаренолико.Више него динамична радња започиње монологом главног лика Софронија који својој сестри прича бајку пре спавања. А у бајци гладан вук у потрази за Црвенкапом доживљава урнебесну авантуру – преплиће се са ликовима из познатих бајки за децу (Снежаном са њених седам патуљака, Алисом, Пепељугом, Пинокијом, Пипи дугом чарапом, три прасета...).На крају свог путешествија кроз шуму, вук остаје гладан, надмудрен и понижен, на опште задовољство веселе дружине , чији је таленат и вредан рад на представи публика наградила великим аплаузима. Комад је, иначе, колажног карактера јер су га украсиле бројне кратке музичке нумере.

-Представа је инклузивног карактера, а васпитачи су је са пуно ентузијазма и ангажовања припремили у оквиру посебних васпитно-обаразовних програма установе. У њој су, осим наших полазника и њихових васпитачица, учествовали и родитељи што овом пројекту даје посебну тежину – каже Олгица Минић, директорка Предшколске установе „Паша и Наташа“.

Иначе, овом програму предходила је представа „Авантуре Маше и меде“, коју је креативна екипа Вртића урадила у маниру позоришта сенки, а изводила више пута у сеоским осмољеткама и градској Библиотеци.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.