Увачко језеро чистили од смећа!

Ренџери у акцији: на Растокама (Фото: Резерват Увац)

Ренџери у акцији: на Растокама (Фото: Резерват Увац)

На Увачаком језеру организована је пролећна акција чишћења смећа, а запосленима у „Резервату Увац“ помагали су и бројни волонтери из Нове Вароши и Сјенице. Нова акција биће организована почетком летње туристичке сезоне и то на сва три језера у кањону Увца, а чистиће се и крајем јесени.

У једнодневној акцији чишћења Увачког језера учествовало је тридесетак заљубљеника у овај драгуљ природе. Они су језеро истовремено „напали“ и са нововарошке и са сјеничке стране, а највише посла било је код бране на Растокама, на Седлу и у Дружетићима, као и на месту званом Крстац где се Вапа која носи отпад са Пештера улива у Увац.

-Напунили смо више од 80 великих врећа, а прикупљено смеће одмах је пребачено на градску депонију - каже Дарко Ћировић из предузећа „Резерват Увац“ које газдује овим заштићеним природним добром.

Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 20. априла

Прикупили 80 врећа разног отпада

Прикупљена отпад пребачена на градску депонију

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.