Грејна сезона можда и до 1. маја!

Загревају 720 станова: Насеље Зебиновац

Загревају 720 станова: Насеље Зебиновац

Радијатори ће у становима Нововарошана бити топли до 15.априла, а уколико се након тога три дана за редом просечна дневна температура буде спустила испод 12 степени, топлотна енергија ће се испоручивати све до првомајских празника, најављују у предузећу “Енергија Златар НВ” чији је оснивач локална самоуправа.

Шест котларница којима газдује „Енергија“ загревају око 720 станова и више од 50 правних субјеката. Четири градске котларнице као енергент користе мазут, а две интерне – у Дому здравља и Вртићу, пелет.

-За разлику од лањске сезоне, коју су обележили мразеви и хладни таласи нарочито у децембру и јануару, током ове зиме време нам је ишло на руку тако да смо потрошили за око 20 одсто мање енергената. За загревање око 36.000 квадрата стамбеног и близу 21.000 пословног простора потрошено је укупно 850 тона мазута и близу 270 тона пелета – каже за „Варошке новине“ Зоран Ђокић, директор предузећа “Енергија Златар НВ” са 13 запослених.

У “Енергији” кажу да нема паузе након што се угасе радијатори, јер одмах потом се креће са санацијом топлотног система. План ремонта је већ сачињен, а његову окосницу чиниће промена пламених цеви на котловима и реконструкција мреже на два крака – на потесу ка Старом пољу и ка Цркви, у укупној дужини од око пола километра.

(Опширније у новом броју “Варошких новина” који је на киосцима)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.