У Рутошима изгорела качара са опремом за ракију

Изгорело за трен: Раденко Гордић на згаришту

Изгорело за трен: Раденко Гордић на згаришту

На имању Раденка Гордића – Зеја у Рутошима изгорео је помоћни објекат са опремом за производњу ракије. Захваљјујући само сплету срећних околности спашена је породична кућа, на којој је ватра причинила мању штету.

Пожар у засеоку Равнови букнуо је у уторак касно по подне, а увиђај су обавили припадници Министарства унутрашњих послова. Према тврдњама мештана, ватра се проширила на објекат са суседне ливаде на којој је један од комшија палио коров и ниско растиње.

–Малоброње комшије, а у засеоку су углавном старци, одмах су притекле у помоћ, али за качару није било спаса. Пожар је за тили час прогутао све што се налазило у њој а сами Бог је помогао да и кућа не изгори. Поред објекта величине седам са пет метара у пламену су изгорели још и казан за печење ракије, дрвене и пластичне каце и бурад за џибру и ракију, црева за воду и ситни алат и све друго што је било у њему– каже погорелац Раденко Гордић.

Он каже да је ватрогасна цистерна из Нове Вароши стигли тек два сата након првог позива.

–Кажу да су због великог броја интервенција сва возила била заузета па су послали ФАП-ову цистерну и то тек на позив двојице ватрогасаца који су стигли сат раније у “лади ниви”. На сву срећу ветар је почео да дува у контра смеру од пожара па смо успели да сачувао кућу које је удаљена десетак метара од качаре. Ватра је оштетила само спољне дрвене ролетне на прозорима, а могло је све да страда – прича Гордић.

У пожару који је потпалио један од несавесних мештана изгорело је више од 70 ари ливаде, а пламен је прогутао и мањи помоћни објекат у домаћинству покојне Загорке Минић које је затворено након њене смрти, пре 5-6 година 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.