Општина наградила најбоље основце математичаре

По таблет-рачунар: Са пријема код председника општине

По таблет-рачунар: Са пријема код председника општине

Општина Нова Варош поклонила је по таблет-рачунар ученицама Основне школе "Живко Љујић" Ањи Тртовић, Мили Обућини и Ани Млађеновић за досадашње одличне резултате које су оствариле на смотрама знања из математике.

Вредне и даровите ученице седмог разреда лане су на Окружном такмичењу из овог предмета имале изванредан учинак : Ања је освојила прво место (са освојених максималних 100 поена), Мила друго, а Ана треће и све три су учествовале и на републичкој смотри знања, такође се показавши у најбољем светлу иако су имале тежак задатак са се надмећу и са најбољима из огледних математичких осмољетки. Наше младе суграђанке настављају низ успешних резултата и на недавно започетом овогодишњем циклусу такмичења из природних наука. Тако је Ања већ изборила пласман на републичку смотру знања из физике након што је била најбоља на регионалном такмичењу, а може се похвалити и чињеницом да је своје знање са вршњацима одмеравала и у знању из још седам предмета.

-Локална самоуправа препознаје и поштује ваш вредан рад, залагање и одличне резултате. Зато смо вас даривали скромним поклонима како бисмо вам одали признање што достојно представљате школу и град, као и да вас подстакнемо да тако наставите и у будућности – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Раде Васиљевић приликом доделе поклона овим вредним девојчицама. Он је подсетио да се годишње из локалног буџета издвајају значајна средства за награде, стипендије односно једнократне новчане помоћи најуспешнијим основцима, средњошколцима и студентима.

За Ањин, Милин и Анин успех заслужна је и њихова предметна професорка Ивана Рајић. Њени ђаци се већ девету годину за редом са такмичења различитог ранга враћају овенчани наградама и признањима.

-Има пуно потенцијала међу ученицима у свакој генерацији, као и њихове воље, жеље и љубави да освајају нова знања из математике. Важно је да се они подстичу на нове успехе и зато је изузетно леп гест локалне самоуправе што је препознала праву вредност и њихов рад и резултате – сматра професорка Рајић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.