СМС за модернизацију кабинета у ОШ "Живко Љујић"

Летос креће и реновирање целе зграде:  ОШ

Летос креће и реновирање целе зграде: ОШ

Уписивањем броја 51 и слањем СМС поруке на број 2407 помажете Основној школи „Живко Љујић“ да опреми кабинет географије. Цена једне СМС поруке је 100 динара и за сада се може слати само путем МТС мреже, али ускоро ће, како је најављено, моћи да је шаљу и корисници других мобилних оператера.

Акција је део пројекта Фондације „Буди срећан“ из Београда и у њу је тренутно укључено 35 основних и средњих школа широм Србије. Осим СМС порукама, помоћ се може слати и уплатом на динарски и девизни рачун који су наменски отворени у оквиру Фондације.

-Кренули смо са модернизацијом кабинета па нам свака помоћ добро дође, посебно што ће највећи део средства који нам је ове године одобрен отићи на обимне грађевинске радове у две школске зграде. Купили смо интерактивну електронску таблу за кабинет биологије, а добиће их и два кабинета математике, док ће остало морати да причека боље дане уколико не буде помоћи са стране. На сајту Фондације „Буди срећан“, где је креирана наша профилна станица, свакодневно се може пратити износ прикупљених средстава- каже Ристо Поповић, директор Основне школе „Живко Љујић“.

Вредност пројекта једине градске основне школе у Новој Вароши је 473.842 динара. За тај новац планирано је да се купи једна интерактивна електронска табла са пројектором и лап топ рачунаром, географске карте са физичко-географским карактеристикама приказаног подручја, школске клупе и катедра, као и други пратећи школски намешатај.

Фондација „Буди срећан“ осмишљена је, како кажу њени основачи, као хуманитарна организација која за примарни циљ има помоћ у лечењу болесних, као и помоћ образовним и установама културе на територији Србије. Њен слоган је „Заједно можемо све“, а жеља да се анимира што већи број хуманих људи, као и ученика основних и средњих школа како би заједничким акцијама осавременили своје учионице и кабинете, фискултурне и музичке сале. Фондација „Буди срећан“ помаже и младе таленте и уметнике

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.