Сајам туризма: Велико интересовање за понуду Златара

Обједињена понуда: Са штанда ТСЦ

Обједињена понуда: Са штанда ТСЦ "Златар" и "Резервата Увац" (Фото: Раде Прелић)

Туристички радници и хотелијери са Златара, сеоски домаћини и представници Специјалног резервата „Увац“ успешно су представили обједињену туристичку понуду нововарошког краја на јуче завршеном 39. Сајму туризма у Београду.

На најзначајнијој сајамском манифестацији овог типа у земљи и региону, ове године окупио се рекордан број излагача и посетилаца, а један од најпосећенијих био је штанд Регије Западне Србије, у оквиру кога су овдашњи туристички посленици, осим изузетних природних лепота, промовисали и све остале потенцијале општине – смештајне капацитете, културно-историјске знаменитости, као и традиционалне гастрономске специјалитете.

-Изузетно смо задовољни посећеношчу штанда. Успоставили смо нове пословне контакте, поделили бројне брошуре и проспекте којима смо покушали да потенцијалним гостима дочарамо лепоте златарског краја и приближимо комплетну понуду и садржаје. Одлични утисци посетилаца, као и њихов број, позитиван су сигнал да смо на добром путу да Златар и Нову Варош вратимо на туристичку мапу дестинација за посетити, што нам је и примарни циљ у овом моменту – каже директорка ТСЦ“Златар“ Роса Јаковљевић.

Тема овогодишњег сајма у Београду била је омладински туризам.

–И у овом туристичком сегменту имамо шта да понудимо, пре свега одличну спортску инфраструктуру, као и бројне друге садржаје за активни одмор и рекреацију. Морамо искористи и предности Златара као подручја ваздушне бање, благодетне за здравствени опоравак и рехабилитацију. Зато је од изузетне важности да се у што скорије време реше односи са ПИО фондом како би се некадашња Специјална болница поново пустила у функцију - додаје Роса Јаковљевић.

Међу домаћинима на штанду ТО “Регија западна Србија” био је и Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош. Он је најавио да ће хотел “Панорама” увећати смештајне капацитете са 200 на 300 лежајева, да охрабрује и све веће интересовање инвеститора за изградњу хотела на Златару, као и да ће локална самоуправа више пажње посветити развоју сеоског и ски туризма.

–Нова Варош жели да стане у ред са комшијском општином Чајетина, чији су нам челници и туристички радници са Златибора обећали да ће своје госте усмеравати и на обилазак туристичких локалитета у златарском крају – додао је Васиљевић, уз очекивање да ће атракције попут увачких меандара и Ледене пећине, језерски “бисери”, планина Златар, културно-историјске знаменитости , али и пикантни “залогаји” овог лета и јесени привући рекордан број гостију.

Штанд Регије западне Србије је, иначе, осим љубитеља природе, путовања и адреналинских садржаја, привукао пажњу и бројних домаћих и иностраних медијских кућа, јавних личности из света спорта, културе, политике, међу којима је био и ресорни министар Расим Љајић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.