Пропао покушај смене председника Скупштине општине!

Остао на функцији: Председник СО Никола Јелић и секретар Данијела Попадић

Остао на функцији: Председник СО Никола Јелић и секретар Данијела Попадић

Ванредна седница Скупштине општине Нова Варош на којој је требало да се расправља о захтеву дела одборника власти и опозиције за смену председника локалног парламента, није данас одржана због недостатка кворума.

Поред председника Скупштине Николе Јелића (НС) чија је оставка захтевана, на седницу су дошли још само одборници опозиције, њих седам из ДС, Двери и самостална одборница. Мада су на захтев за сазивање ванредне седнице свој потпис ставила и четри одборника владајуће СНС (Иван Младеновић, Горан Колашинац, Радојко Стојковић и Дејан Војиновић) они се данас нису појавили.

Скупштина општине Нова Варош броји 27 одборника и за кворум је потребно присуство њих 14.

-Легитимно је да опозиција ради на урушавању власти. Али је то у овом случају било неприродно и непринципијелно. У најмању руку је непримерено да се ДС у овој иницијативи удружи са четворицом напредњака , међу којима је и одборник који им је 2015. године потписивао решења о отказу, а потом их ми из нове власти враћали на посао. Зашто су одборници по кулоарима, кафанама и кафићима склапали овакав савез, дозволивши да буду злоупотребљени и инструисани од стране појединаца из бившег руководства СНС, не знам, могу само да претпоставим да су у питању неки лични интереси – каже председник Скупштине општине Никола Јелић.

Издали их напредњаци: Одборници опозиције

Демократе одбацују твдње општинских челника да су планирали било какво политичко партнерство са напредњацима.

-Циљ је био да изазовемо ванредне локалне изборе и на њима сменимо власт која лоше ради свој посао. Као опозиција смо дужни да грађанима и на овај начин пошаљемо поруку да владајућа коалиција лоше функционише и да је време да оде. Имали смо већину за смену, али су у последњих неколико дана потписници захтева из редова СНС највероватније били изложени огромним притисцима из партијске централе у Београду – истиче шеф одборничке групе ДС Славиша Пурић.

(Опширније у новом броју “Варошких новина” који излази из штампе у суботу 24. марта)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.